Zainal lega isu tunggakan gaji selesai - EDISI SIASAT

Zainal lega isu tunggakan gaji selesai

Read Time:1 Minute, 47 Second
Zainal lega isu tunggakan gaji selesai
Zainal ucap terima kasih kepada pengurusan kelab selepas menyelesaikan tunggakan gaji.

Zainal lega isu tunggakan gaji selesai

MELAKA: Ketua jurulatih Melaka United musim lalu, Zainal Abidin Hassan mengucapkan terima kasih kepada pengurusan kelab itu selepas menyelesaikan tunggakan tiga bulan gajinya dan pemain, petang tadi.
Menurutnya, dia mengucapkan terima kasih khusus buat Ketua Pegawai Eksekutif Melaka United, Datuk Wira Justin Lim, Pengarah, Datuk Hidzir Ahmad serta seluruh warga kelab dan KenTEAM Sdn Bhd.

“Biarpun Melaka United dilanda dengan isu tunggakan gaji musim lalu, saya dan pasukan ketika itu tetap menaruh kepercayaan kepada kelab dengan terus memberikan yang terbaik sepanjang saingan Liga Super dan Piala Malaysia.

“Kami sedar dan memahami dengan keadaan yang dihadapi kelab ketika itu sehingga timbul isu tunggakan gaji kepada pemain dan pegawai pasukan, namun segalanya dapat diselesaikan sehingga akhirnya kami menerima keseluruhan gaji yang tertunggak petang ini,” katanya.

Zainal berkata, penyelesaian tunggakan itu hasil usaha semua pihak di Melaka United terutama Justin yang berusaha sebaik mungkin dalam memastikan isu terbabit dapat diselesaikan segera.

Katanya, ia juga bagi memastikan perancangan kelab bagi musim akan datang tidak terjejas dengan isu-isu yang berbangkit.

“Akhir kata saya mendoakan semoga Melaka United akan lebih berjaya pada masa akan datang,” katanya.

Sementara itu, peminat skuad Hang Tuah masih menanti pengumuman barisan pemain baharu dan barisan kejurulatihan skuad berkenaan.

Sama ada Zainal kekal atau tidak, ia dijangka diumumkan dalam masa terdekat.

Zainal lega isu tunggakan gaji selesai


Disyorkan Untuk Anda :

Lawati Laman


Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi : MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan : Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214  –  Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Kepada Azman Ujang, Jangan ‘Di Lacurkan’ SPRM

 

Share

Leave a Reply