ELLIE SURIATY LENGKAP SUNTIKAN - EDISI SIASAT

ELLIE SURIATY LENGKAP SUNTIKAN

Read Time:2 Minute, 9 Second

ELLIE SURIATY LENGKAP SUNTIKAN

ELLIE SURIATY LENGKAP SUNTIKAN

“Ya… saya sudah lengkap [email protected]@s1. Saya ambil suntikan pertama [email protected] jenis [email protected] pada penghujung Oktober dan suntikan kedua pada November tahun lalu. Suami memberi tempoh kepada saya selama dua tahun untuk menyuarakan tentang [email protected] C0V1D.

“Jadi, sudah tiba masanya untuk saya dan anak mengikut katanya. Jadi, sebab utama saya ambil suntikan [email protected] kerana patuh pada suami. Selagi dia masih suami, saya kena dengar katanya dan hormatinya sebagai suami.

“Tapi saya ada cakap pada dia, apa-apa terjadi kepada saya dan anak kami, dia kena tanggung la,” itulah kata pelakon Ellie Suriaty apabila dia yang dahulunya enggan menerima suntikan bahan pelali C0V1D itu kini sudah lengkap [email protected]@s1 sejak tahun lalu.

ELLIE SURIATY LENGKAP SUNTIKAN

Ellie menegaskan sebab utama dia terbuka untuk menerima suntikan kerana menghormati pendirian dan patuh kepada suaminya. Dia akur selepas tempoh dua tahun yang diberikan oleh suaminya untuk menyuarakan tentang [email protected] tersebut sudah tamat.

Berhubung pendiriannya sebelum ini yang enggan menerima suntikan tersebut, Ellie menolak tanggapan ramai sebagai seorang anti [email protected], sebaliknya hanya menyuarakan keraguan terhadap bahan pelali yang dicipta dalam masa enam hingga lapan bulan saja.

ELLIE SURIATY LENGKAP SUNTIKAN

“Apa yang saya ingin jelaskan, saya bukan anti [email protected] Saya cuma persoalkan dan menyuarakan tentang [email protected] C0V1D yang dicipta dalam masa enam hingga lapan bulan saja. Tak tepat panggil saya anti [email protected] Pada saya, tak salah untuk menyuarakan. Saya bercakap selepas membuat kajian. Saya tak main cakap saja. Tak ada siapa nak dijangkiti C0V1D.

“Setiap individu mempunyai hak untuk membuat pilihan. Masing-masing ada cara tersendiri untuk mencegah diri daripada wabak tersebut. Sepanjang saya tak ambil [email protected], tak kena pun jangkitan (C0V1D).

“Berhubung soal anak-anak pula, kami mengamalkan kebebasan untuk bersuara di rumah. Saya tidak memaksa mereka mengambil [email protected] dan juga tidak menghalang. Terpulang kepada mereka apabila membuat keputusan untuk turut [email protected]@s1,” tambahnya lagi.

ELLIE SURIATY LENGKAP SUNTIKAN

ELLIE SURIATY LENGKAP SUNTIKAN


Disyorkan Untuk Anda :

Lawati Laman


Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi : MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan : Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214  –  Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Kepada Azman Ujang, Jangan ‘Di Lacurkan’ SPRM

 

Share

Leave a Reply